Yoga

"Yoga is een groot cadeau. Het dient en voedt ons op ieder niveau van ons wezen -
fysiek ,mentaal en spiritueel- en draagt spontaan bij aan een groter welzijn op alle gebieden in je leven."  Deepak Chopra

 

Yoga is bewust stilstaan bij jezelf, de stilte in jezelf aanraken.
Yoga leert je luisteren naar je lichaam en je eigen grenzen respecteren
Yoga is een manier van leven waarbij je leert jezelf te zijn

 
Je hebt heel wat verschillende yogavormen en iedere yogavorm legt zijn eigen accent, maar de essentie van yoga is lichaam en geest met elkaar verbinden.

Yoga is het doen van lichamelijke oefeningen met volle aandacht voor wat er lichamelijk, geestelijk en met de adem gebeurt. 
Door beoefening van bepaalde lichaamshoudingen, asana’s genoemd, ontwikkelt men een gezond, doorstroomd en soepel lichaam. Ademhalingsoefeningen en technieken (pranayama) brengen de geest en hersenen tot rust. Daardoor ontstaat een innerlijke rust die het vermogen schept spanningen bewust onder ogen te zien en problemen aan te pakken. Het verenigen van dit lichamelijke en geestelijke aspect vormt de filosofie van yoga.

Er wordt gewerkt met oefeningen die de energiestroom versterken, waardoor je meer vitaliteit krijgt en met oefeningen die een ontspannende en harmoniserende uitwerking hebben op lichaam en geest.
Yoga is een persoonlijke ervaringsweg… vandaar dat het ook zo moeilijk is te verwoorden wat yoga kan betekenen. Als je met yoga begint, ben je misschien vooral geïnteresseerd in het lichamelijke aspect of tot rust komen.
Maar je zal al snel merken dat de yogahoudingen ook je stemming en geestelijk welzijn verbeteren… en je een duidelijkere kijk op het leven krijgt.
 
We kijken ernaar uit je te ontmoeten in een van onze lessen !